Hanneke Helpt!

Het kan zoveel simpeler

Wie is Hanneke?

Ik werk al ruim 25 jaar in de verzekeringen. Daarin heb ik heel wat juridische en medische kennis opgedaan. Ik schrijf ook graag. En ik krijg vaak te horen dat ik goed dingen kan uitleggen. Ook merkte ik dat er veel behoefte was aan iemand die ingewikkelde teksten eenvoudiger maakt. Daarom besloot ik om die dingen allemaal te combineren. En zo ontstond Hanneke Helpt!.

Maar: ik heb ook nog een gewone baan. Ik help dus vooral ’s avonds, en in het weekend. Daarom kan het soms even duren voor ik uw mail kan beantwoorden. Of voordat ik u kan terugbellen.

Wat doet Hanneke Helpt! niet?

Ik geef geen advies over wat u moet doen met een brief. Of over hoe u een formulier moet invullen. Ik vul ook geen formulieren voor u in. En ik schrijf ook geen brieven voor u terug. Daar zijn andere mensen voor. Ik zorg alleen maar dat u kunt begrijpen wat er staat.

Hoe gaat Hanneke Helpt! met uw gegevens om?

 • Als Hanneke Helpt! iets voor u ‘vertaalt’:
  Ik ga heel zorgvuldig om met uw gegevens. En met de inhoud van de tekst die u mij stuurt.
  Ik bewaar de tekst die u mij stuurde en de vertaling daarvan twee weken zoals ze zijn. Dat is voor het geval u nog vragen heeft.
  Na die twee weken sla ik de tekst die u mij stuurde en de vertaling anoniem op in mijn archief. Ik haal dus wel eerst al uw gegevens uit de teksten. (Waarom ik de teksten bewaar? Omdat ik dan niet alles opnieuw hoef te bedenken, als er iemand met een vergelijkbare tekst komt.)
  Als u iets per post of fax naar mij heeft gestuurd, doe ik dat na twee weken door de versnipperaar.
  Ook heel belangrijk: ik zal uw gegevens nooit verkopen aan anderen. Dat vind ik niet netjes.
 • Als Hanneke Helpt! iets voor u schrijft:
  Ik ga heel zorgvuldig om met uw gegevens en die van uw bedrijf. En met de inhoud van uw tekst.
  Als u dat wilt, teken ik vooraf een geheimhoudingsverklaring. Die moet u dan wel zelf aanleveren.
  Als de opdracht klaar is, bewaar ik uw teksten. Natuurlijk haal ik wel eerst de gegevens van u en uw bedrijf uit de tekst. (Waarom ik de teksten bewaar? Omdat ik dan niet alles opnieuw hoeft te bedenken, als er iemand met een vergelijkbare tekst komt.)
  Ook heel belangrijk: ik zal uw gegevens nooit verkopen aan anderen. Dat vind ik niet netjes.

Lees ook de Algemene Voorwaarden van Hanneke Helpt.