Hanneke Helpt!

Het kan zoveel simpeler

Websites, folders, brieven…

Heeft u een website? Dan wilt u natuurlijk dat de bezoekers uw site prettig vinden om te lezen. Anders klikken ze weer weg. En dan missen ze de informatie die u wilt geven. Bij een folder geldt eigenlijk hetzelfde. Ook die moet prettig zijn om te lezen. Anders gooien mensen hem weg. En ook dan missen ze de informatie.

Als u een website heeft, of een folder heeft gemaakt, wilt u vooral dat de lezers begrijpen wat u bedoelt. Helaas lukt dat vaak niet zomaar. Hanneke Helpt! kan u hierbij helpen. Door advies te geven. Of door uw teksten opnieuw te schrijven. Of zelfs door nieuwe teksten voor u te schrijven.

Ik kan ook presentaties en workshops geven over begrijpelijke taal. Zodat u en uw collega’s voortaan zelf begrijpelijker kunnen schrijven.

Advies

Ik kan advies geven over hoe u uw site zo kunt maken dat bezoekers de informatie makkelijker kunnen vinden. Bijvoorbeeld door een logischer menu. Soms kunnen pagina’s beter worden samengevoegd. Maar soms is het ook beter om voor bepaalde informatie juist een aparte pagina te maken.

Maar ik geef ook advies over hoe uw tekst prettiger leesbaar wordt. Dit kan bij websites, maar ook bij brochures of brieven. Bijvoorbeeld met een andere indeling. Of door kortere zinnen te gebruiken. Of door bepaalde woorden te vervangen door makkelijkere woorden. Soms zijn het hele kleine dingen, die een groot verschil kunnen maken.

Herschrijven

Ik kan ook uw bestaande teksten voor u aanpassen. Dit gaat op dezelfde manier als bij advies. Ik pas dan bijvoorbeeld de indeling aan. Of maak eenvoudigere zinnen. Ook vervang ik lastige woorden door makkelijkere. En als er per ongeluk nog taalfouten in uw tekst stonden, haal ik die er ook uit. Dat staat wel zo professioneel.

Nieuwe teksten

Heeft u nog geen teksten? Of wilt u helemaal opnieuw beginnen? Ook dan kan ik u helpen.
U laat mij weten wat uw boodschap is, en voor wie die bedoeld is. En waar de tekst terecht moet komen: op een website, in een folder, of in een brief. Dan schrijf ik voor u een tekst. Uiteraard in overleg met u.

Presentaties en workshops

Wilt u liever voortaan zélf begrijpelijker schrijven? Dan kan ik u daar veel over leren. Dit kan op allerlei manieren: van een korte presentatie tot een uitgebreide workshop. Met veel voorbeelden van hoe het niet moet, laat ik zien wat er beter kan. Ik geef tips waarmee u en uw collega’s direct aan de slag kunnen. De presentaties stem ik zoveel mogelijk af aan uw situatie, en aan wat u wilt leren.

Wat kost dat?

Ik houd van simpel. Maar jammer genoeg is hier geen simpel antwoord op. Het hangt namelijk heel erg af van wat u precies wilt. Wilt u alleen advies? Of wilt u juist een compleet nieuwe tekst? Daar zit een groot verschil in. En natuurlijk is ook belangrijk om hoeveel tekst het gaat.
Wilt u weten wat Hanneke Helpt! voor u kan betekenen? En wat het kost? Neem dan contact met mij op. Mijn gegevens vindt u op de pagina “Contact“.